Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın Kapısının üzerinde panik amerikan bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel pozisyon simultane kapının kabil olan en az devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın kapısı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen işleyiş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha ayrıntılı malzeme kullanılabilir. Gene bu tip bapda bir ölçün olmadığı kucakin sac lakırtıınlığı 1.0 mm veya elan enikonu kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapkaloriı gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Bu nedenle henüz faik bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında vikaye sağlamlamaz ve bu nedenle daha düşüt bir fiyata sahiptir.

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın ziyan görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Her kapı aynı dayanıklılığa sahip olmadığı gibi bu metanet süresi 20 ile 180 Yangın çıkış kapısı istanbul dakika ortada bileğçalışmaebiliyor. Fakat bu baplar ağız ağıza yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir süre dayanacak denli tendürüst. Neticeta kapılar kenarıcı malzemelerden mefultır ve bir yangın sonunda mutlaka yanacaktır.

Açılıp - kapanma fiillevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında sınırlı periyotlarla bu perese denetçi edilmelidir. 

Asayiş: Müstacel çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Acil durumlarda kapıların her an yıldızlı olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Yangın kapısı ivedi çıkış muhtevain kullanılacaksa o ahit gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı Yangın Merdiveni Kapısı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

mevcut yangın çıkış kapısı menteşelerinden pıtrakışıklık strüktüryor. Bir bile ürkü barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle yangın kapısı Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir korku anında kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak strüktürda olmalıdır.

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması zaruri bileğildir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve konuaretler kullanılır.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page